Jump to content

Welcome to Tt Community
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Note:
If you are experiencing technical difficulties with your registration process, or if you have not received a confirmation mail, please drop an e-mail to ttcommunity@thermaltake.com with your registered username/e-mail. We will sort out your request as soon as possible, sorry for any inconvenience

Photo

【VENTUS X Optical RGB】Owner's club


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

VENTUS X Optical RGB

Tt eSPORTS Announces New VENTUS X Optical RGB Gaming Mouse at CES2017.jpg

 

P/N:MO-VXO-WDOOBK-01

 

The VENTUS X Optical RGB gaming mouse comes packed with the latest tech to meet the needs of hardcore gaming enthusiasts. At the heart, a powerful PIXART PMW-3360 optical engine powers the mouse with up to 12,000 DPI options. The addition of a two zone 16.8 million RGB color illumination in both static and pulse lighting effects adds stunning color to your gaming experience coupled with an innovative aerodynamically inspired design airflow ventilation system to provide enhanced cooling during your gaming sessions. Additionally the use of both an ARM 32 BIT controller and OMRON 20-million click rated switches provide lightning fast responses and durability when you need it most.

 

 

03.png 02.png 04.png

01.png



#2
ncck

ncck

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hey just picked up this mouse and had it arrive yesterday. Overall solid performer but not ready to leave a review yet (will do so here and on other sites)

The software is a little unpolished and not too intuitive (command center) but disregarding that for now I'm having one issue I can't seem to resolve on my own. Upon every time I shut off my computer or restart when I turn it back on the mouse is using a different DPI step than the one I assigned. I have to re-open the command center and click on the profile I'm using for it to re-apply the settings and then it's where I want it to be.

So I figured maybe the mouse is defaulting to a different profile - so I set every single profile #1-5 to the same exact settings. I restart again and still the same issue, it reverts to some higher dpi step (feels like something over 800 lower than 1600). When I swap to any of the profiles (which are all the same exact settings) it applies the settings but then I cannot hit the 'apply' or 'ok' button at the bottom of the program unless I make a change then it works - regardless it still resets.

There appears to be no 'save to mouse' button anywhere - I only see a delete profile, create new profile, import, and export. Any help would be greatly appreciated as this is my biggest gripe having to re-apply the profile again and again. I believe it to be a software problem.

For reference my settings are as follows
All buttons - default
DPI Button - disabled

LEDs - disabled

LOD - Low
Angle Snapping - Off
Button delay - 2 notches above 4ms, I assume it either goes up in intervals of 1 or 2ms - since it starts with 4ms and ends with 32ms I assume it's 2? So 8ms?
1 DPI Level
DPI: 400

This setting is the same for profiles 1-5, yet it resets every time when my pc turns on. It appears the mouse has something else saved to memory and it only uses those settings temporarily

Edit: Just want to update you that I've tried
Disabling profiles 2-5 and only leaving profile #1 enabled with one dpi step of 400. Didn't work
Made 5 dpi levels and set all of them to 400, didn't work

The only workaround I've found is setting profile #1 and #2 to enabled and making them a copy of each other (same settings) then when my pc boots on I hit the 'profile switch' button and it will cycle to profile 1 or 2. Then it will be using the proper settings. However after every shutdown/restart the mouse defaults to a high LOD, default click-delay, and a very high dpi.. 1200-2000ish? I have tried everything I can think of and it still will not save the 'performance' steps.. I mean they exist because I can get to them with the profile button.. but there's some type of thing the mouse is defaulting too upon every reboot and I cannot figure out what it is.



#3
ncck

ncck

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Just an update on the situation.. I contacted your social media guy on facebook (or girl) whomever - and they said they got in touch with the PM (I assume that's product manager) and said they will able to reproduce the mouse not remembering the DPI step - not sure if this applies to everything not being remembered but he/she mentioned that it had to do with me using such a low dpi step and that it will be patched.

I'm hoping it will resolve the issue



#4
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Just an update on the situation.. I contacted your social media guy on facebook (or girl) whomever - and they said they got in touch with the PM (I assume that's product manager) and said they will able to reproduce the mouse not remembering the DPI step - not sure if this applies to everything not being remembered but he/she mentioned that it had to do with me using such a low dpi step and that it will be patched.

I'm hoping it will resolve the issue

 

Thanks for your feedback. We will keep tracking the issue and fix it soon. 



#5
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Hi ncck,

 

We've updated a new version that fix this issue: https://www.dropbox....1.0254.exe?dl=0



#6
ncck

ncck

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hello David,

First and foremost thank you to you and the team for resolving this issue. I just want to confirm with you that this does fix the problem and the mouse remembers the correct performance settings upon both restarts and unplugging the device.



#7
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Hello David,

First and foremost thank you to you and the team for resolving this issue. I just want to confirm with you that this does fix the problem and the mouse remembers the correct performance settings upon both restarts and unplugging the device.

 

Thanks for your feedback :D



#8
ncck

ncck

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Just want to let you and others browsing here know a lot of discussion/reviews/posts about this mouse are located here: http://www.overclock...-3360-announced

It's funny because you see the thread before its released go to speculation "It's heavy, looks silly" and turns into people actually getting it and going "I love it" :P
Just be careful any thermaltake employees the first few pages aren't the nicest posts.. but then the thread gets really good at the end where all the users are happy with it

Enjoy all!



#9
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Just want to let you and others browsing here know a lot of discussion/reviews/posts about this mouse are located here: http://www.overclock...-3360-announced

It's funny because you see the thread before its released go to speculation "It's heavy, looks silly" and turns into people actually getting it and going "I love it" :P
Just be careful any thermaltake employees the first few pages aren't the nicest posts.. but then the thread gets really good at the end where all the users are happy with it

Enjoy all!

 

Thanks for sharing!



#10
Erfie

Erfie

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hi,

 

Whenever i unplug or reboot it switches to a higher DPI, i have to hit the dpi button on top to switch back to 400.

I've tried the new V1.0254 software, but it does not fix the DPI bug for me.

 

I've disabled profile 2-5,

1 DPI level set to 400,

All buttons are default, except for the DPI/Profile switcher,

I'm running Win 10.



#11
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Could you please try this one: https://www.dropbox....2.0000.zip?dl=0



#12
Erfie

Erfie

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Could you please try this one: https://www.dropbox....2.0000.zip?dl=0

 

Hi David,

 

No luck with this one either.

 

Things i've tried so far:

Set profile 1-5 to the same settings.

Uninstalled v1.0254.

Installed V2.0000.

Reboot after each install & uninstall.

Ran both v1.0254 & V2 as admin.

Tried compatibility mode with Win 7 & 8 with both software versions.

 

 

Edit:

Tried v1.0254 & V2.0000 on Win 7 home x64, but again to no avail.

Why can't i save the DPI to the mouse? Am i doing something wrong??


Edited by Erfie, March 09 2017 - 03:14 AM.


#13
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Did you click "Apply" and "ok" after you set up the DPI?

 

擷取.PNG

擷取2.PNG



#14
Erfie

Erfie

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Did you click "Apply" and "ok" after you set up the DPI?

 

attachicon.gif擷取.PNG

attachicon.gif擷取2.PNG

 

Hi, i do hit apply and ok in the Performance tab, as i can only hit Apply in the main window.

Here's a video of what i do:

 

https://www.youtube....h?v=njUXjZ9oQAQ



#15
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

I've tested the DPI on our mouse and it didn't change DPI after we unplug it. 

 

Could you please try to use DPI 11000 and 100 then reboot it see if your mouse can record the setting? 



#16
Erfie

Erfie

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I've tested the DPI on our mouse and it didn't change DPI after we unplug it. 

 

Could you please try to use DPI 11000 and 100 then reboot it see if your mouse can record the setting? 

 

Doesn't work either.

I'm out of ideas, it seems that the firmware is somehow broke on my version.



#17
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

If your mouse can't record 100 and 10,000 DPI, then there would be some component broken inside

 

Could you please contact our customer service here: http://my.ttesports....csWarranty.aspx



#18
Rimo

Rimo

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hello .... i got an ventus x and i plug it in it worked fine until i instaled the driver ... the mouse it's stuck ... i can't move it but the buTtons are working but when i move it it dosent work

#19
Tt David

Tt David

    Senior Member

  • Administrators
  • 432 posts
  • LocationTaiwan

Hello .... i got an ventus x and i plug it in it worked fine until i instaled the driver ... the mouse it's stuck ... i can't move it but the buTtons are working but when i move it it dosent work

 

Could you reinstall the software and open the software with "Ctrl + Shift" again?






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users