Jump to content
Sign in to follow this  
Skrewed

Motherboard Voltage Problem - Thermaltake Smart Series 600W

Recommended Posts

Hi ppl, how are you?

 

Here is the deal: I've build my PC 4 months ago, all new parts. My motherboard is a MSI 970A SLI Krait Edition! My PSU is a Thermaltake Smart Series 600W (PS-SPD-0600NPCWBZ-W).

 

Looking at HWMonitor, I can see that the 12v line is reading between 13.500v and 13.990v! it's just way too much, while the 5v line is reading 3.3v only, witch is way too low... I don't know if it's because of the 13.500~13.990 voltage, but I have a temperature reading at my MB that is constantly at 78-81º... way too hot for that reading, internet has been saying. So... the question is: 

 

› Anyone has experienced this problem with this PSU? 

› How can I send it to warranty? I'm from Brazil!

 

Please, someone give me a light.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Friend from Brazil

 

Thanks for contacting via Tt forum. 

As for your question, I am suggesting using a multi meter to get the accurate reading.

From our experience, reading from Hardware Monitor could be way off from the actual one.

If it's difficult for you to get a multi meter, you might want to try switch to another power supply, and see if the number back to normal.

 

Here I am leaving you the customer service email in case you need to get exchange through warranty program:

 suporte.thermaltake@thermaltakeusa.com

 

Wish you a wonderful day~

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to agree with Joshua, I'm not affiliated with TT, but the BIOS/Mainboard can be extremely off - if your 5V was 3.3V it likely wouldn't even work properly.

I would recommend a proper PSU tester with a multi-meter if you're not actively having issues. One of the big issues is the vendor of the PS doesn't know what's drawing - so it could be a mainboard issue or a device issue on the 5V, it becomes a lot more of a diagnostics issue.

 

Steps a person can do are, trick the ATX12V to stay on and then test the leads with a multimeter or use a professional tester. You can test a different power supply on yours or put in another mainboard but both require additional hardware which greatly complicates things.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×