Jump to content
Sign in to follow this  
Hyperkilljoy

THERON gaming mouse

Recommended Posts

Just received my gaming mouse from amazon and i was very excited to get a high end mouse. i hooked it up and went online to get the up to date drivers and everything was fine until i updated firmware and now my mouse won't move unless it's about half an inch off my desk AND it is super slow and jittery (could be jittery because it's in my hand half an inch off the ground but i hold it still and it jitters across screen) It seems like the mouse is locked, but i switched the button on the bottom to unlocked. any ideas?? EVERYTHING worked fine until firmware update :-(

 

EDIT: Tried it on different computers, same way. It needs to be like half an inch off the surface to move. It wasnt like that before the firmware update. :-( do i have to RMA it or is there a way to fix the firmware as the mouse still works it just doesnt move unless it's a tad off the surface. Can't they force a "working" firmware update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyperkilljoy, 

 

Welcome to the forums!

 

Have you tried re-flashing the firmware on your Theron mouse?

 

Make sure you get the correct file for the specific model you have.

 

If you need any additional help, let us know what model you purchase and we can check it out. 

 

You can also drop an email to our support  - ttsupport@thermaltakeusa.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you guys have a guide on re-flashing? mo-trn006dt is the model the firmware updater says no need to update, so there must be a different tool?

 

EDIT: the firmware that it came with it worked great, i was dumb and updated everything :-( if re-flashing the update doesnt work, is there a way to go back to the first firmware?

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is only the one firmware update tool I am aware.

 

Have you installed the Lift off tool? Try making some adjustments and see if it helps.

 

lift off tool.JPG

 

 

I will check with our team as well, just looking for a quick fix for you to avoid RMA to resolve.

 

Keep us posted if you find out anything else.

 

I do not have the factory firmware on hand unfortunately.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

going from low to high made it move faster but still have to have the mouse a tad off the desk to even move. cleaned off the mouse lazer with a q tip and tried other computers and still same way. firmware is on the mouse itself right?  so the only solution would be to get a different firmware which i don't know where to find :-( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

going from low to high made it move faster but still have to have the mouse a tad off the desk to even move. cleaned off the mouse lazer with a q tip and tried other computers and still same way. firmware is on the mouse itself right?  so the only solution would be to get a different firmware which i don't know where to find :-( 

 

I'll get one on dropbox, and provide you a link. Sorry for the trouble.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought Theron in march 2013. After using few months the mouse started to register double clicks even if I single click.

Then the firmware update came and every thing started to work fine. 

But now for the past couple of months, again, the mouse started to give problems like, registering no click or double clicks when clicking single time. 

Can somebody tell what should I do? It is really annoying and frustrating.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem. The mouse does not respond to movement, but oddly enough the left and right click and side buttons work. Tried everything I can think of (reinstall drivers, the software, use the tools on the Theron mouse page), but nothing helps. I also noticed that the dragon symbol on the mouse is very faintly illuminated. I am guessing this is the firmware update problem. I am disappointed by the software using with this mouse. I got the mouse about 2 months ago. If I could get the older firmware to try I would greatly appreciate it. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought Theron in march 2013. After using few months the mouse started to register double clicks even if I single click.

Then the firmware update came and every thing started to work fine. 

But now for the past couple of months, again, the mouse started to give problems like, registering no click or double clicks when clicking single time. 

Can somebody tell what should I do? It is really annoying and frustrating.

 

Hi pdesai, please try the "Button response tool" which you may find on this page:http://www.ttesports.com/Mouse/28/THERON/productPage.htm?a=a

Adjusting to a higher time should fix your issue.  I'll also send a PM your way with this same message.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi i have a bit of a problem with the buttons on both left and right.I cant assign them macro or bind them into a game.And also in device manager mouse shown as hid compliant mouse it started when i updated the software to 1.3 and i lost the driver cd that came along with mouse.Is there any chance i can find the original driver anywhere i guess that'll solve my problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi i have a bit of a problem with the buttons on both left and right.I cant assign them macro or bind them into a game.And also in device manager mouse shown as hid compliant mouse it started when i updated the software to 1.3 and i lost the driver cd that came along with mouse.Is there any chance i can find the original driver anywhere i guess that'll solve my problem.

 

Drivers and software may be found on the product website. Here's a link to the THERON: http://ttesports.com/Mouse/28/THERON/productPage.htm?a=a&g=ftr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i'm having problem with the side buttons and sensitivity buttons of my theron. They are not responding. But they were responsive when i bought the mouse a month ago. But the left and right click as well as the scroll button are working. My theron is working like an ordinary mouse with no extra buttons. Any suggestions guys?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem as mindys had.

I bought the mouse today and connected to my laptop. it was working fine.

I downloaded all the files (driver/software/firmware) from tt website.

After i installed the firmware update, my mouse stopped working.

The curser is not moving, though the side buttons are working.

Please help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just updated my mouse's firmware to v1.2 and now I can't switch between profiles. I tried switching profiles in the software too but it didn't either.
I also read some forums but noone seems to have the same problem.

Do you have any idea how to reset the firmware?
I couldn't find any earlier versions

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having the same problem.

 

I bought the mouse yesterday, got home, updated the firmware to v1.2 and now my mouse is rendered to just a night light ...a pretty one. I can right & left click but the cursor doesn't move ( it moves just a bit when i hover the mouse).

 

Is there a way to revert to the original firmware? Can we flash it? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tt Josh

I've just updated my mouse's firmware to v1.2 and now I can't switch between profiles. I tried switching profiles in the software too but it didn't either.

I also read some forums but noone seems to have the same problem.

 

Do you have any idea how to reset the firmware?

I couldn't find any earlier versions

 

Having the same problem.

 

I bought the mouse yesterday, got home, updated the firmware to v1.2 and now my mouse is rendered to just a night light ...a pretty one. I can right & left click but the cursor doesn't move ( it moves just a bit when i hover the mouse).

 

Is there a way to revert to the original firmware? Can we flash it? 

 

Hi guys, sorry for the inconvenience caused. Issue has already been escalated to our Product Management team and there will be a new update for you guys to install when it's ready. We will keep you guys updated when the firmware is ready to be installed.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the response.

 

So... should i wait for the firmware update or should i return the product to the store? Could it take months for an update to be released? From your experience how soon should it take the "Product  Management team" to resolve this "kinda big" issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Tt Josh

Thanks for the response.

 

So... should i wait for the firmware update or should i return the product to the store? Could it take months for an update to be released? From your experience how soon should it take the "Product  Management team" to resolve this "kinda big" issue?

Hi Musthyzz, we have checked with the team and the updated version will be available by tomorrow. Please install the updated version tomorrow and keep us updated!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...