Jump to content

Riing Plus 14 Fans aren't spinning


Recommended Posts

Hello,

I have a Thermaltake "The Tower" case, which for those of you who aren't familiar is a very large case.  I have 10 of the Riing 14 Plus Premium Edition fans installed in this case, 5 on each controller, 2 controllers total.  All of the fans light up just fine but I get an error that says something like "Controller #2 Error" and two of the fans in the case don't spin. I tried unplugging and re-seating all of the fan cables back into the controllers but this only changed which 2 fans weren't spinning.

Any tips on how to get ALL 10 fans spinning at once? 

Link to post
Share on other sites
On 6/22/2020 at 8:56 PM, FatJezus said:

Hello,

I have a Thermaltake "The Tower" case, which for those of you who aren't familiar is a very large case.  I have 10 of the Riing 14 Plus Premium Edition fans installed in this case, 5 on each controller, 2 controllers total.  All of the fans light up just fine but I get an error that says something like "Controller #2 Error" and two of the fans in the case don't spin. I tried unplugging and re-seating all of the fan cables back into the controllers but this only changed which 2 fans weren't spinning.

Any tips on how to get ALL 10 fans spinning at once? 

 

Honestly it sound like you need to do a rma and request a new controller. The fans should spin even if configured incorrectly. The fact that it changes when you re-seat thing is very odd. Might want to look over the power connector to the controller.

RMA Support (North America): https://support.thermaltake.com/RMA_Agreement.aspx
RMA Support (Global): https://my.thermaltake.com/csErma.aspx

Link to post
Share on other sites
On 6/23/2020 at 4:56 AM, FatJezus said:

Hello,

I have a Thermaltake "The Tower" case, which for those of you who aren't familiar is a very large case.  I have 10 of the Riing 14 Plus Premium Edition fans installed in this case, 5 on each controller, 2 controllers total.  All of the fans light up just fine but I get an error that says something like "Controller #2 Error" and two of the fans in the case don't spin. I tried unplugging and re-seating all of the fan cables back into the controllers but this only changed which 2 fans weren't spinning.

Any tips on how to get ALL 10 fans spinning at once? 

I literally had this same problem myself. I had all my fans spinning just fine before, but not at full speed. I installed TT RGB PLUS and the MOMENT I DID my 140s stopped spinning. All three of them. I have no idea how to bring them back. They still glow. I get error of "Controller #2 Error". This isn't just your controller. Something in the software is messing up the fans.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
On 6/27/2020 at 5:03 AM, Tack said:

 

Honestly it sound like you need to do a rma and request a new controller. The fans should spin even if configured incorrectly. The fact that it changes when you re-seat thing is very odd. Might want to look over the power connector to the controller.

RMA Support (North America): https://support.thermaltake.com/RMA_Agreement.aspx
RMA Support (Global): https://my.thermaltake.com/csErma.aspx

I'll have a look into this, thanks.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...