Jump to content

Thermaltake Floering 360 only operating at half speed, CPU overheating


Naekyr
 Share

Recommended Posts

Hi

I have this AIO: https://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00003122

My CPU is getting very hot at 90c

I can see in BIOS the pump is always running at 1800rpm. I also used HWInfo software in windows and even when stress testing the CPU at 100% load, the pump is always at 1800rpm

The product is advertised as 3600rpm

How do I make it work at 3600rpm so my CPU doesn't get to 90c??

Link to comment
Share on other sites

The only thing I can think of is the setting on the bottom of the pump should be set at 5 and make sure the controller is not restricted in the Bios speed setting. Not sure what motherboard you have, but try checking these two items. I am no pro, just have built a few open loop systems using TT products, so I know a little just from my experience. Good luck

Link to comment
Share on other sites

I had made a ticket to Thermaltake support and reply that since the plug is a 3pin not a 4pin it makes 2 pulses of 1800rpm instead of one at 3600rpm so according with their instructions it's working properly. Check from your mobo if it set at max speed the pump and if its properly installed. If all the above fails it seems you have to change the AIO. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...