Jump to content
Ryan Anderson

Riing Plus software cannot find the controller

Recommended Posts

Hi,

I've recently built my first PC and I've installed 2x 140 Riing Plus and 1x 120 Riing Plus fans but I cannot get the software to connect to the controller.  The fans are spinning but only one section of one light is flashing.

I installed the software and uninstalled it, to see if that would help but I get the same error message.  

1.  During install process it says in the Log that install failed to complete due to a newer version already existing on the system.

- I don't know how as I've only installed this one and I made sure I uninstalled everything before installing the program again.

2.  When I open the software I get a message saying cannot find fan controller.  Pleasemake sure it is connected properly.  Error 0x000001.

 

I followed the manual during installation and I cannot see what is missing at all.

 

Ryan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you post some pics of how you have it hooked up. 

Also the error during install you can just ignore. On most computers c++ is already updated by windows update. They just include it just in case that a user does not have it updated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/16/2019 at 12:23 AM, Tack said:

Can you post some pics of how you have it hooked up. 

Also the error during install you can just ignore. On most computers c++ is already updated by windows update. They just include it just in case that a user does not have it updated. 

Hi,

Sorry, I've had a nightmare trying to get logged back into the site.

I've got some photos for you but if they're not good enough, then let me know exactly what you need and I'll do my best to get them to you asap.

Just to back up the pictures, here is a written explanation of how I have it set up at present:

TT Sync Connector -

Powered via a SATA cable direct to Power Supply.

LED in connection- Linked from TT Snyc to ADDR_LED header on MB.

2x RP14 fans (Front mount) both connected to TT Sync (bottom fan lights up in one section only).

1x RP12 fan (top mount) does not light up and plugged into TT Sync next to RP14's.

PWM connection goes straight to the MB

 

I did update the drivers for the MB, I tried the ASRock RGB sync software which made the small section which lit up on the RP14 change colour, but nothing else.

All fans spin and seem to respond to changes in RPM during fan tests through the ASRock RGB sync software.

Hope this helps.

thumbnail_IMG_20191026_110456.thumb.jpg.c91b3619142686fc2219c2b9c4304e3f.jpgthumbnail_IMG_20191026_110719.thumb.jpg.e92d1f21837b46c80f15104abe5c46a1.jpgthumbnail_IMG_20191026_110739.thumb.jpg.35f1fb40d633f28e9c7ba4e03ce90ce0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/23/2019 at 6:45 PM, escobarrr said:

You can check in the software installed on your pc (in the control panel) and see if it is not already installed (by mistake maybe)

I did try this but no copies found.  Thanks for the suggestion though.  Anything I can try is welcome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O your using the tt sync controller. It does not use any thermaltake software it uses the 5v digital rgb header and a fan header to allow all the control to be done with your motherboards software. 

 

What motherboard model is that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/30/2019 at 4:34 PM, Tack said:

O your using the tt sync controller. It does not use any thermaltake software it uses the 5v digital rgb header and a fan header to allow all the control to be done with your motherboards software. 

 

What motherboard model is that?

Oh right, so I didn't need to download the RGB Plus software for this.  Is it worth me deleting it from the system completely? (wondering if it conflicts with MB software etc)

I am using the AS Rock B450 Fatality Gaming Kit K4 (Motherboard)

Could it be that the MB BIOS needs updating?  The BIOS on this board is P1.10.  I don't know if that info helps.  I'm a newbie as you can probably tell.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/2/2019 at 12:28 AM, Ryan Anderson said:

Oh right, so I didn't need to download the RGB Plus software for this.  Is it worth me deleting it from the system completely? (wondering if it conflicts with MB software etc)

I am using the AS Rock B450 Fatality Gaming Kit K4 (Motherboard)

Could it be that the MB BIOS needs updating?  The BIOS on this board is P1.10.  I don't know if that info helps.  I'm a newbie as you can probably tell.

Sorry for the late response been busy. Yes I would uninstall the rgb plus software no point to keep it if you have nothing using it. As for the rgb can you take a close pic of where the ttsync is connected to the motherboard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...