Jump to content
Jag007

Premium X1 RGB keyboard Owner's Club

Recommended Posts

Fresh Win10 Install on a brand new build and I am having the same issue: X1 RGB does NOT detect my brand new TT X1 RGB

Win10 Home

Z390 Rog Maximus Hero XI

i7-9700k

16GB DDR4 3200Mhz

500GB Samsung 970 Evo NVME

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you Debug via Visual Studio some of the output is:

libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
libpng warning: iCCP: known incorrect sRGB profile
kk_time_function
init_lib_usb()
write_log_int() "log_init_lib_usb" "log_init_lib_usb_start"
woooo keyboard  32902 5558
woooo keyboard  6048 784
woooo keyboard  9802 12307
woooo keyboard  6720 257
woooo keyboard  2522 63012
woooo keyboard  1103 45320
woooo keyboard  9390 16656
woooo keyboard  1118 1817
woooo keyboard  32902 41263
Cannot open device
write_log_int() "log_init_lib_usb" "log_init_lib_usb_not_found"
return_usb_drive_connect_function()
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\rasadhlp.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\winusb.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\FWPUCLNT.DLL'. Cannot find or open the PDB file.
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\TextInputFramework.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\CoreMessaging.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\CoreUIComponents.dll'. Cannot find or open the PDB file.
'X1 RGB.exe' (Win32): Loaded 'C:\Windows\SysWOW64\ntmarta.dll'. Cannot find or open the PDB file.
finishedSlot----------Start
"\t\r\n\t{\"Result_Code\":\"002\",\"Data\":{\"version\":\"V1.9.0\",\"note\":\" 1. Add Portuguese And Spanish Languages\"}}"
json_obj: QJsonObject({"Data":{"note":" 1. Add Portuguese And Spanish Languages","version":"V1.9.0"},"Result_Code":"002"})
Data: ""
------------------------
version: "V1.9.0"
---------------------------------
V0: 1 , V1: 9 , V2: 0
oldV0: 1 , oldV1: 9 , oldV2: 0
---------------------------------
33333
finishedSlot----------End
main_mouseMoveEvent


Don't know if it helps ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello everyone, I also became the happy owner of this device in Russia and the exact same problems with the software on this keyboard, although TT RGB Plus works fine, but does not want the keyboard, tried everything.
When will they fix it ??? Who knows?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Friends in general, this whole problem lies in Windows, especially in the latest version (latest update), and not in the program itself. I checked it all on my old laptop and if not the program worked perfectly!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

Although I have not faced this mentioned issue yet. (Have not checked my win 10 update version) But I am 100% sure people should stop blaming windows 10 or its updates for this issue. This issue is software issue from Thermaltake's side and they should fix these kinds of issues in their future software updates. I remember in previous windows update also X1 software crashes often. This software is somewhat buggy and has stability issue from beginning and WIN 10 has nothing to do with this. Its Tt's job to make software stable and compatible with OS and its updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently bought the x1 rgb as my first keyboard, I love it. However this #### issue is frustrating the #### out of me and I'm thinking of returning the keyboard if this keeps up, whenever I open the program it tells me to plug in a thermaltake device, however I have the keyboard plugged in always.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its something to do with software compatibility with latest windows update, in this case devs at Thermaltake should step up and solve this compatibility issue as soon as possible. Tt please solve this as early as possible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/5/2018 at 3:38 AM, TheGameplay_Go said:

got exactly the same problem

is there any fix at this times ?

 

on windows 10

gigabyte Z1 Ultra-Gaming

32GB DDR4

asus GTX1080 8GB

Samsung  SSD 500GB

I think it is due to the windows update 1809 , not the PC spec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After emails with Thermaltake, I can confirm that the drivers are not supported with Windows 10 ver. 1809, however they will be releasing a fix to address this issue, however there is no ETA as yet, sit tight.

image.thumb.png.c56401096d279505f6731a49b64ca788.png

I have attached a small snippet from the latest email they have sent me, which confirms it, hopefully they release it soon.

Thank you for reading and have a nice day or night! (depending when you read this)

-Cynaax

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Cynaax , great help on this issue, Thanks !! Hope now people will either pause windows update (like me) to avoid this issue or will wait patiently for Tt to fix this issue with future software update. Hope to receive updated software real soon, also waiting anxiously for compatibility for Razer synapse 3 for Tt products, which was to happen  Q4 2018 as per announcement, but now delayed for "Around Q1 2019". Also wondering if this collaboration can add multilayer effects capability to this X1 premium keyboard. If this happens won't that be awesome guys? 

GUYS PLEASE READ INFO BY "Cynaax" BEFORE FORMATTING YOUR WINDOWS 10 AND REINSTALLING TT X1 SOFTWARE FOR "KEYBOARD NOT DETECTED ISSUE". :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hurray !! Windows 10 update 1809 fix is out just today, it came sooner than expected. Update to latest X1 RGB keyboard software and keyboard detection issue should be solved. Guys having issue please update and confirm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wasn't expecting the update today either, it actually surprised me when I read that lol, I'll quickly get the software booted up and updated, thank you everyone for your input to this issue, if it weren't for us all this issue wouldn't have been addressed.

Also no problem @Jag007

Again, a big thank you to everyone, I hope you all have a great day or night, depending on when you read this

-Cynaax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×