Jump to content
Scribbinge

RGB software not saving settings

Recommended Posts

So running into the same issue.  But in my case, this software want to run as an admin with elevation.  I do not use the admin account unless I have too, I run a user account most of the time.

So I can run the software, get prompted for admin creds, it starts, reset all my settings and let it run.  every time I reboot or log off I have rinse and repeat. To make things worse, now that they have added sync with Razer Chroma, and I love the effects, but the software keeps reverting back to default, once I click the connect to Chroma, everything works again.   Cant they just make software that does not require elevation?  

I am finding that in the whole world of computer support, its non existent. hardware, software, and its with all brands. seems they come out with something cool, and then do not support it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Bioacid said:

So running into the same issue.  But in my case, this software want to run as an admin with elevation.  I do not use the admin account unless I have too, I run a user account most of the time.

So I can run the software, get prompted for admin creds, it starts, reset all my settings and let it run.  every time I reboot or log off I have rinse and repeat. To make things worse, now that they have added sync with Razer Chroma, and I love the effects, but the software keeps reverting back to default, once I click the connect to Chroma, everything works again.   Cant they just make software that does not require elevation?  

I am finding that in the whole world of computer support, its non existent. hardware, software, and its with all brands. seems they come out with something cool, and then do not support it.

 

For the software to not need elevation they would have to disable it from monitoring your CPU temperature and you would also not be able to use the game, party, and movie lighting effects. I'm sure a lot of people would like that as an option, but that would require more features for them to produce. Which we have seen is a long, slow, and painful process for them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, kewlmunky said:

For the software to not need elevation they would have to disable it from monitoring your CPU temperature and you would also not be able to use the game, party, and movie lighting effects. I'm sure a lot of people would like that as an option, but that would require more features for them to produce. Which we have seen is a long, slow, and painful process for them.

Or they could make it a service so you would only need to elevate once to install the service. It even makes the fans work before you login.

But no one seems to make software that way, I guess the money is in the hardware not in software.

 

@Bioacid

You can try this if you want.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,

i have the solution to you guys...i am using a set of 9x Riing Plus 14 RGB fans, which i had set to fixed orange a while ago. After a little customization of my rig i decided to change the color and i downloaded the latest software v 1.2.7 and realised that after closing the software the fans turn to default rgb blinky mode. Then i installed the version i found on my backup ssd, which i initally used when i first got the fans in mid 2k17 which is 1.0.7. With this version you can set color, mode and rpm settings to your liking and after closing it remains the way you choose. I hope this works you guys.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/25/2018 at 5:19 PM, Scribbinge said:

I dont think this is right, as its working properly on 1 of my fans and it remembers the colour even after a reboot. Its just the other 3 that stop working.
If I close the software from the system tray they all revert to default. Its really confusing. 

i also had this issue, i fixed it by pulling and replugging my fan cables from the controller.

i restarted my systemy set everything they way i wanted it and it worked ever since

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...