Jump to content

Welcome to Tt Community
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Note:
If you are experiencing technical difficulties with your registration process, or if you have not received a confirmation mail, please drop an e-mail to ttcommunity@thermaltake.com with your registered username/e-mail. We will sort out your request as soon as possible, sorry for any inconvenience

Photo

Toughpower DPS 850W Monitor Software Never Loads (TPG-0850D)

* * * * * 1 votes DPS 850 Software

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
monty

monty

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

dps.jpg

 

Everytime the PC is restarted - I get this when i access the DPS Power monitoring software.

 

When the PC IS Booted, I can unplug the USB that goes into the PSU, and then when i plug it back in, the DPS Software runs fine.

 

I cannot work out why by default the software wont open. Must be a USB Setting or.. ?

 

I notice a lot of others have this issue but it has never been officially addressed.

 

Please tell me how to fix this :)

 

Thanks


  • omegadoom13, DonaldWic, EkbergDOF and 3 others like this

#2
Thermaltake Admin

Thermaltake Admin

    Tt Staff

  • Administrators
  • 46 posts

Hello,

 

Please download our latest DPSapp V1.0.19 as below, if you still have problem, please let us know. 

 

http://www.thermalta...50W/Support.htm

 

1.Partial translation modified.
2.Photo upload problem on Weibo fixed.
3.API problem on TWITTER fixed.

Note: JAVA and Adobe Flash Player are required for using DPSapp.
Get the latest version of Adobe Flash Player FreeJava Download


  • FunkSoulBro likes this

#3
monty

monty

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Sorry for the slow reply.

 

I have uninstalled DPS and Installed the version 1.0.19 as you suggested. The same issue exists.

Please advise!



#4
FunkSoulBro

FunkSoulBro

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I bought this power supply a few weeks ago.  I am suffering from the same issue also. 

 

I've noted I've got a USB Input Device under Unspecified.  It seems windows is just installing the driver as a general usb ... is this correct ?

 

I tried removing this device and then rebooting letting windows readd it.  Sometimes, the DPS app will pick up the power supply sometimes not.  however when it does it will only pick it up until you reboot cause the next reboot it will definantly not pick up the power supply.  

 

some info on my machine:

 

ASUS Sabertooth v2.  (the USB is plugged into a spare USB plug on the motherboard which is enabled)

AMD FX 8350

Windows 8.1 64 bit.

 

having very little luck getting this up and running on a regular basis.  (almost at the point when i get it going again i won't reboot)



#5
Tt Vincent

Tt Vincent

    Tt Staff

  • Moderator Thermaltake
  • 43 posts

Sorry for the slow reply.

 

I have uninstalled DPS and Installed the version 1.0.19 as you suggested. The same issue exists.

Please advise!

Hello,

For the digital power supply you are using, could you possibly let us know you are using TOUGHPOWER DPS or TOUGHPOWER DPS G?

Because we have two different series of digital power supply…

Thank you.   



#6
Tt Vincent

Tt Vincent

    Tt Staff

  • Moderator Thermaltake
  • 43 posts

I bought this power supply a few weeks ago.  I am suffering from the same issue also. 

 

I've noted I've got a USB Input Device under Unspecified.  It seems windows is just installing the driver as a general usb ... is this correct ?

 

I tried removing this device and then rebooting letting windows readd it.  Sometimes, the DPS app will pick up the power supply sometimes not.  however when it does it will only pick it up until you reboot cause the next reboot it will definantly not pick up the power supply.  

 

some info on my machine:

 

ASUS Sabertooth v2.  (the USB is plugged into a spare USB plug on the motherboard which is enabled)

AMD FX 8350

Windows 8.1 64 bit.

 

having very little luck getting this up and running on a regular basis.  (almost at the point when i get it going again i won't reboot)

 

Hello,

For the digital power supply you are using, could you possibly let us know you are using TOUGHPOWER DPS or TOUGHPOWER DPS G?

Because we have two different series of digital power supply…

Thank you.   



#7
monty

monty

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

I have this model: 

20140929_204555.jpg20140929_204534.jpg

 

Hello,

For the digital power supply you are using, could you possibly let us know you are using TOUGHPOWER DPS or TOUGHPOWER DPS G?

Because we have two different series of digital power supply…

Thank you.   



#8
Tt Vincent

Tt Vincent

    Tt Staff

  • Moderator Thermaltake
  • 43 posts

I have this model: 

20140929_204555.jpg20140929_204534.jpg

 

Hello,

Can you try the FAQ below?

http://community.the...at-should-i-do/

 

Please feel free to let us know if any questions.

Thank you.



#9
FunkSoulBro

FunkSoulBro

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi

 

I have exactly the same Power Supply with the same issue.  I can't get the software to connect.  and I have tried running the software as administrator but it continues to fail.  I had been talking to the help team via email but they have simply stopped helping so I am becoming very confused what to do.

 

I can see the device is registering with windows as the following name:

 

- USB Input Device

 

As noted earlier, I am on windows 8.1.  Any ideas ?  The FAQ doesn't help me any here ???  the actual power supply is working fine and am yet to encounter any other issues accept for the software connecting to the hardware (and yes before you ask I have disconnected and reconnected the usb cable a few times with no effect.)



#10
ThermalMike

ThermalMike

    Senior Member

  • Moderators
  • 505 posts
  • LocationCalifornia, USA

Hello FunkSoulBro and monty,

 

Make sure you downloaded the correct version, DPS vs DPS G as it does make a different to confirm that first.

 

Since the monitor does work, just not every time, the controller should be ok on the PSU.

 

Some questions/Troubleshooting steps:

 

 - Have you tested with the other USB Header right next to it on the motherboard?

 - Does the motherboard Bios have an option to set the header to USB 1.1 for compatibility? Please check and test.

 - If you disconnect the cable prior to boot, then connect the cable does the PSU detect properly? I did read your comment, just wondering if there is an initialization issue.

 

You should not need any specific USB driver to work, but check with ASUS on it as it.

 

You should not have a "Unspecified" group in DM, it could be related as this is not normal and the device inside is a USB device.

 

We can look into a faulty cable as the issue over the entire unit, but would need to know where you are located to get you to that region specifically for support/options. (Goes for everyone) Swapping out the cable is much more convenient. 

 

My contact information is below, feel free to PM, Email or reply to this any updates.
 


Mike Fierheller

Thermaltake USA - Product Manager

Email:   mike.fierheller@thermaltakeusa.com

test.jpg

 

Project SunkisTt:

Core V71 (Candy Painted & Chromed) ≡ EVGA Z87 Classified ≡ 4790K @4.6ghz ≡ 2x ZOTAC GTX 980 Ti's with Pacific V-GTX 980Ti Transparent Water Block
2x Pacific RL280 Radiators (Polished)  ≡ Pacific PR22-D5 Res+Pump Pacific W2 ≡ 2x Samsung Evo 256GB -RAID 0 ≡ Tt Toughpower  DPS G 1200W

 

------------------------------------------------------------

Thermaltake USA Customer Service

Email: ttsupport@thermaltakeusa.com

Toll Free: 1-800-988-1088 M-F 9:00AM~5:30PM (P.S.T)

 

 

 


#11
ThermalMike

ThermalMike

    Senior Member

  • Moderators
  • 505 posts
  • LocationCalifornia, USA

Here is some photos of each models cable. This should help to verify which model you have and the correct software you need.

 

DPS G:

Download: http://www.thermalta...spx?type=dpsapp

 

IMG_2689.JPG

 

 

 

 

DPS:

Download: http://www.thermalta...aspx?type=PSTPG

 

IMG_2690.JPG


  • Tt Marco and omegadoom13 like this

Mike Fierheller

Thermaltake USA - Product Manager

Email:   mike.fierheller@thermaltakeusa.com

test.jpg

 

Project SunkisTt:

Core V71 (Candy Painted & Chromed) ≡ EVGA Z87 Classified ≡ 4790K @4.6ghz ≡ 2x ZOTAC GTX 980 Ti's with Pacific V-GTX 980Ti Transparent Water Block
2x Pacific RL280 Radiators (Polished)  ≡ Pacific PR22-D5 Res+Pump Pacific W2 ≡ 2x Samsung Evo 256GB -RAID 0 ≡ Tt Toughpower  DPS G 1200W

 

------------------------------------------------------------

Thermaltake USA Customer Service

Email: ttsupport@thermaltakeusa.com

Toll Free: 1-800-988-1088 M-F 9:00AM~5:30PM (P.S.T)

 

 

 


#12
Ost-Trieb

Ost-Trieb

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

hi

 

i have this supply now 2 days and i can not connect to them. only i start Windows. unplug -> plug in -> all works perfect!!!!

i make a restart. no Connection. and the same again.

 

i test all things from this site nothing works for me.

 

greetz from Germany.



#13
Tt Andy

Tt Andy

    Tt Staff

  • Administrators
  • 502 posts
  • LocationLala land

hi

 

i have this supply now 2 days and i can not connect to them. only i start Windows. unplug -> plug in -> all works perfect!!!!

i make a restart. no Connection. and the same again.

 

i test all things from this site nothing works for me.

 

greetz from Germany.

Hello Ost-Trieb

 

Welcome to the forums, just wondering what model PSU are you using?


PC Specs 

 

PC 1 - (Gaming Rig) Intel core i5 4670k @ 4.7ghz / Powercolor 280x x 3 in Tri-fire / Asrock Extreme6 z87 / G.SKILL ARES 2133MHz 16GB 

 

PC 2 - (Retired Mining Rig) - AMD Phenom II 965 BE @ 4.2ghz / 5 x Sapphire Tri-X 290 / Gigabyte 990FXA-UD3 / Corsair Dominator 8GB 1600MHz 

 


#14
Ost-Trieb

Ost-Trieb

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

hi

 

i have the TPG 850 D

 

http://www.thermalta...850W/design.htm

 

i dont understand the problem. unplug, plug in works perfect.



#15
ThermalMike

ThermalMike

    Senior Member

  • Moderators
  • 505 posts
  • LocationCalifornia, USA

 Ost-Trieb,

 

If your motherboard has multiple USB headers, try the other USB header and see what results you get.

 

This could be a compatibility issue with the motherboard, since everything does work, but upon restart the connection is being reset.

 

Check bios and/or contact your motherboard manufacture to see if there is any option that will help.

 

Let us know what the model number is on the motherboard as well and we can look into it.


Mike Fierheller

Thermaltake USA - Product Manager

Email:   mike.fierheller@thermaltakeusa.com

test.jpg

 

Project SunkisTt:

Core V71 (Candy Painted & Chromed) ≡ EVGA Z87 Classified ≡ 4790K @4.6ghz ≡ 2x ZOTAC GTX 980 Ti's with Pacific V-GTX 980Ti Transparent Water Block
2x Pacific RL280 Radiators (Polished)  ≡ Pacific PR22-D5 Res+Pump Pacific W2 ≡ 2x Samsung Evo 256GB -RAID 0 ≡ Tt Toughpower  DPS G 1200W

 

------------------------------------------------------------

Thermaltake USA Customer Service

Email: ttsupport@thermaltakeusa.com

Toll Free: 1-800-988-1088 M-F 9:00AM~5:30PM (P.S.T)

 

 

 


#16
Ost-Trieb

Ost-Trieb

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

hi

 

Asus Rampage V Extreme

 

1 onboard usb is blocked from oc panel

but i have a addon card http://www.exsys.de/...product&info=37

 

i test on this. its the same.

 

i deaktivate the usb on device mangaer and activate. that works too.



#17
Ost-Trieb

Ost-Trieb

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

oh wow. it works the first time after the start. iam happy. make restart to test. no Connection. :(



#18
ThermalMike

ThermalMike

    Senior Member

  • Moderators
  • 505 posts
  • LocationCalifornia, USA

Ost-Trieb,

 

I am working with out support team in Germany to contact you for a replacement.


Mike Fierheller

Thermaltake USA - Product Manager

Email:   mike.fierheller@thermaltakeusa.com

test.jpg

 

Project SunkisTt:

Core V71 (Candy Painted & Chromed) ≡ EVGA Z87 Classified ≡ 4790K @4.6ghz ≡ 2x ZOTAC GTX 980 Ti's with Pacific V-GTX 980Ti Transparent Water Block
2x Pacific RL280 Radiators (Polished)  ≡ Pacific PR22-D5 Res+Pump Pacific W2 ≡ 2x Samsung Evo 256GB -RAID 0 ≡ Tt Toughpower  DPS G 1200W

 

------------------------------------------------------------

Thermaltake USA Customer Service

Email: ttsupport@thermaltakeusa.com

Toll Free: 1-800-988-1088 M-F 9:00AM~5:30PM (P.S.T)

 

 

 


#19
aakash

aakash

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

The software is not loading at all. Despite trying everything. The system does detects USB input device but do not load up and returns a message that Adobe Flash Player is required to process DPS App Software. I already have updated version but its not loading up. I just purchased DPS G850w PSU. This is pathetic.

Thermaltake global website released version 2.3.1 on 2016/02/22 showing it include flash player and .net framework but its still not working. I already have latest .net and flash player versions.

 

I am using Windows 7 Professional 64 bit version.

 

Intel Core I5 6600k

Gigabyte z170x Gaming 7

 

please solve the issue ASAP otherwise its of no use to spend so much to have a DPS with software.



#20
Boyan010

Boyan010

    Beginner

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

the problem is Adobe Flash player.

the axtiveX is the key (for me)

 

download this, and try:

1) flash player for IE whit activeX
 
2)java 64bit, i think this is not so important.

http://files.downloa...windows-x64.exe

 

This PSU works whit the DPS ver. 1.0.19, the newer versions will not work, i dont know why.

 

In the start, when i run the dps app, i got a icon in the tray, but when i click on it, nothing happens.

 

After installing 1), i got it running.

 

Maybe this can help you.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users